Missie IKenmedia.net

IKenmedia.net: digitale geletterdheid ontdek je ZO!

We vinden het erg belangrijk dat onze basisschoolleerlingen al vroeg de digitale vaardigheden leren die ze nodig hebben voor hun (toekomstige) leven. Programmeren, video’s bewerken, online communiceren of afspraken maken via social media zijn allemaal vaardigheden die onze leerlingen straks nodig gaan hebben. Van leerkrachten (en ouders) wordt dan ook steeds meer verwacht dat ze hun leerlingen kunnen begeleiden, adviseren en inspireren op dit gebied. Want ook digitale geletterdheid moet uiteindelijk een vaste plek krijgen in ons (basis)onderwijs met het nieuwe curriculum. IKenmedia.net verbindt, creëert,verzamelt en deelt initiatieven, materialen en tips via de bekende social mediakanalen

Visie 

Ikenmedia.net vindt dat iedereen in het onderwijs (leerkrachten, ouders en leerlingen) apps, websites en tools moet kunnen leren inzetten om zichzelf te kunnen ontwikkelen tot een digitaal geletterde gebruiker met 21e eeuwse vaardigheden.

Missie

IKenmedia.net vindt het belangrijk dat het onderwijs digitaal vaardige gebruikers voortbrengt. Samen met ouders, leerkrachten en leerlingen zijn we allemaal verantwoordelijk voor de digitale gebruikers van de toekomst. Iedere gebruiker leert op zijn eigen manier en daarom bestaat IKenmedia.net uit 3 verschillende onderdelen. Elk onderdeel brengt de digitale vaardigheden concreet, laagdrempelig, positief en inspirerend in beeld. Aan de gebruiker zelf de keuze waar, hoe en wat ze willen leren. IKenmedia.net zorgt op een ontdekkende manier dat de gebruiker zijn eigen digitale geletterdheid kan ontwikkelen.

De 3 onderdelen van IKenmedia.net zijn:

  • IKenmedia.net ontdekt: Ontdek tools, websites en apps die je kunt toepassen om jezelf en je leerlingen digitaal geletterd te maken.
  • IKenmedia.net leert: Ontdek de (meestal) gratis materialen, initiatieven en partijen die jou en je leerlingen helpen digitaal geletterd te worden.
  • IKenmedia.net doet: Maak digitale geletterdheid concreet aan de hand van de digi-toppers!

En dan is er ook nog:

  • IKenmedia.net blogt: Ontdek en lees de verhalen met verschillende digitaal geletterde thema’s als programmeren, slimme technologie en verhalen uit het dagelijkse leven. Op dit moment is het onderdeel niet meer actief, er zijn genoeg goede bloggers in digitaal onderwijsland! IKenmedia.net richt zich vooral op de inspiratie!

Knipselpnginstagram

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan!