Over mij


#Stamgroepleider van 26 #Jenaplanner sinds 2002 #ICT-Pionier sinds 2015 #Vader van twee sinds 2012 #Apple fan sinds 2010 #Vriendje van sinds 2009 #Frank sinds 1979 #Bedenker IKenmedia.net sinds 2015 #volleyballer #hardloper #undercover gadgetnerd #inspireert #deelt #positief kritisch #gek op vooruitgang #geen behoefte aan zeurende mensen #edublogger sinds 2019 #mediacoach sinds 2019 #beheerder Facebook/Linkedingroep Digitaal geletterd ben je ZO! sinds 2020 #lesmaker FutureNL sinds 2019

Als vader en stamgroepleider in het Jenaplanonderwijs vind ik het belangrijk dat onze kinderen de vaardigheden van nu en de toekomst ontdekken. Ik vind het erg belangrijk dat mijn kinderen (en leerlingen) zich straks veilig, handig en kritisch met verschillende vormen van media kunnen omringen. Ze moet zich net zo digitaal geletterd voelen als dat ze kunnen schrijven en lezen.

Van het Jenaplanonderwijs heb ik geleerd dat kinderen veel meer nodig hebben dan lessen in rekenen, taal en spelling. Ze leren hierbij belangrijke, onmisbare basisvaardigheden. Maar vaardigheden als bijvoorbeeld doorzetten, creëren, ondernemen, evalueren en onderzoeken zijn (bijna) net zo belangrijke vaardigheden voor hun toekomst.

Ik vind het belangrijk dat de kinderen hun talenten leren zien en inzetten op verschillende gebieden. Maar misschien nog belangrijker is dat zij zich fijn voelen op school en gemotiveerd zijn. En soms is daar maar weinig voor nodig. Helaas kan IKenmedia.net niet een kant en klaar pakket leveren waardoor kinderen zich altijd fijn, veilig en vertrouwd voelen thuis, op school of onderweg met alles. Want dan zou ik daar alles voor over hebben. Er moeten keuzes gemaakt worden….

Als ik iets geleerd heb, is dat we allemaal onze talenten hebben en dat je moet doen waar je goed in bent! Dat geeft je energie en inspiratie. Laten we allemaal delen waar we goed in zijn, samenwerken en onze verantwoordelijkheid nemen om onze kinderen een fijne toekomst te kunnen geven.

Daarom richt ik mij met IKenmedia.net op de digitale vaardigheden van nu en de toekomst op een positieve en laagdrempelige manier. Dit is wat ik leuk vind en (meestal) goed kan. Ik ben gek op leuke, interessante apps, websites, tools en gadgets, maar ook op het inspireren, delen en laten ontdekken hiervan. De stamgroepleider in mij zorgt ervoor dat er wel een visie moet zitten achter IKenmedia.net en dat het geen dingetje is. Met IKenmedia.net hoop ik mijn steentje bij te dragen aan een inspirerende, prikkelende en leerzame wereld voor onze kinderen. Wat is jouw steentje in die grote vijver?

Met vriendelijke groet,

Frank Veenstra

Ps… Ik ben altijd bezig met de toekomstige versie van IKenmedia.net, wil je meedenken, sponsoren, sparren of gewoon even kletsen? Je bent welkom! Mail gerust en wie weet! Info@ikenmedia.net.


Knipselpnginstagram

” And then i realized, adventures are the best way to learn”