Partijen

Schermafbeelding-2016-12-14-om-10.41.20Stichting FutureNL

Stichting FutureNL wil iedere leerling in het Nederlandse onderwijs laten kennis maken met technologie. Hiervoor ontwikkelt de stichting leerlijnen en lesmaterialen en worden gratis CodeUren aangeboden. Stichting FutureNL werkt samen met scholen, overheden, universiteiten en bedrijfsleven om de doelstelling te bereiken.


lerendoenmakenLerenDoenMaken

LerenDoenMaken is een leergang digitale geletterdheid, die ook werkt aan de ontwikkeling van toekomstgerichte vaardigheden. Zij werken met opdrachten en projecten, waarbij ze gebruik maken van online tools en apps. Alle opdrachten worden stap voor stap aangeboden en bijna alle tools worden ondersteund door een stappenplan/wegwijzer met daarbij nog een instructiefilmpje. Het initiatief wordt bij de leerling gelegd. De leerkracht is de coach die leerlingen stimuleert en begeleidt.
Hij probeert de leerlingen te motiveren en te enthousiasmeren. LerenDoenMaken is vooral bedoeld voor het primair onderwijs vanaf groep 5 en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.


download (1)

SkillsDojo

SkillsDojo is een open educatieve platform waar kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar  21e eeuwse vaardigheden kunnen ontdekken. Via leuke opdrachten (‘missies’) komen ze erachter wat technologie is, hoe het werkt en hoe het in elkaar zit. De missies worden aangeboden in de vorm van gratis educatieve doe-het-zelf-video’s en printbare lesmaterialen en kunnen zowel op school als thuis ingezet worden.


shareBasicly

Basicly helpt leerkrachten om digitale geletterdheid een plek te geven in hun eigen lessen en maakt leerlingen digitaal geletterd. Basicly biedt gratis lesmateriaal aan met een leerlijn, leerpaden en instructievideo’s. Hierdoor helpt Basicly élke leerkracht om digitale geletterdheid onderdeel van hun onderwijs te kunnen maken.


 

blueprint
Materialen

 

 

 

 

 

share (1)
Partijen

 

 

 

 

 

blueprint-zoom
Social Media

 

 

 

 

 

folder-invoices
Scholing

 

 

 

 

 


 

ikenmedia.net_icon_500p