Scholing

E-learning digitale geletterdheid FutureNL.

e-learning_header_3-800x730

Ben jij leerkracht in het basisonderwijs? Leer hoe je digitale geletterdheid inzet in je klas. Je krijgt tips van andere leerkrachten, kant-en-klaar lesmateriaal en inspirerende voorbeelden. Het doen van de e-learning is kosteloos en aan het einde ontvang je een certificaat. Zo kun jij meteen aan de slag!

 

 

 


Workshop mediawijsheid Kennisnet

download (5)In deze online workshop leer je op nieuwe manieren kijken naar beeld. Niet alleen omdat je daarmee beter de intenties van de maker of zender kunt begrijpen, maar ook omdat je zo (nog) meer kunt genieten van mooie beelden. Of omdat je daarmee leert hoe je zelf op verschillende manieren beelden kunt maken. Beelden (en geluiden) zijn namelijk niet altijd wat ze lijken. Als maker heb je honderden manieren om de kijker op het verkeerde been te zetten. Soms bewust en soms

onbewust. 

Workshop Computational thinking Kennisnet

download (3)Computational thinking gaat niet over ingewikkelde problemen en ingewikkelde oplossingen. Het is een manier van denken waarmee je grote uitdagingen klein kunt maken en moeilijke oplossingen simpel. Je kunt het gebruiken om mensen te helpen en een verschil te maken in de wereld. Dat maakt het een van de belangrijkste vaardigheden van de 21e eeuw. Je bent nooit te oud om die vaardigheid te leren en nooit te jong om eraan te beginnen. Maar waarom is dat zo belangrijk? Wat heb je nodig om het te leren? En wat bereik je daar dan mee? Dat legt Kennisnet uit in deze module.


 Workshop Informatievaardigheden Kennisnet

download (4)De almaar toenemende informatiestromen dwingen ons om steeds kritischer met informatie om te kunnen gaan. Hoe goed zijn we in staat om te filteren, de gewenste bronnen te vinden en die op waarde te kunnen schatten? Dit vergt een hoop verschillende vaardigheden en kennis van zaken. In deze online workshop biedt Kennisnet hiervoor concrete handvatten en een helder stappenplan. Zodat je voor jezelf en jouw leerlingen steeds meer grip krijgt op wat dat eigenlijk is, informatie

 


2D3D.gratis tutorials & meer

Template-YouTube-Thump-2D3DWil je creatief aan de slag met gratis Nederlandstalige software? Bart Valkenier heeft met zijn lof-subsidie een schitterende site  samengesteld met tips, tutorials en gratis software! De site is zeker een bezoekje waard!

 


ictideelogoICT-idee

ICT-idee is een weblog bedacht en beheerd door Herman van Schie. ICT-idee heeft als doel gratis online computertoepassingen (zogenaamde Web 2.0-toepassingen), die bruikbaar zijn in het onderwijs, toegankelijk te maken voor onderwijsgevenden en andere belangstellenden. De opgenomen toepassingen zijn voorzien van een toelichting en een stap-voor-stap handleiding.


apple-teacher-3-768x544-300x213Apple Teacher

Apple Teacher is een gratis professioneel onderwijs­programma dat ontwikkeld is om leerkrachten te ondersteunen bij het gebruik van Apple producten voor lesgeven en leren. Als leerkracht kun je op iPad en Mac vaardigheden ontwikkelen en die direct toepassen in de klas. Daarnaast krijg je erkenning voor alle nieuwe dingen die je leert en word je beloond voor je dagelijkse inspanningen.


download (4)

Microsoft Educator

Online training met de Microsoft Educator Community. De Microsoft Educator Community biedt on-demand cursussen waarmee je in eigen tijd aan jouw professionele ontwikkeling kunt werken. De cursussen zijn gericht op het integreren van technologie in uw onderwijs en hoe u hulpmiddelen als OneNote, Sway en Office kunt gebruiken.

 


download (13)

Google for Education

Google for Education biedt docenten de mogelijkheid de leerervaring van hun leerlingen meer te personaliseren in minder tijd. Leerlingen leren problemen op te lossen en krijgen andere vaardigheden die ze in de toekomst nodig zullen hebben in hun carrière. Ook bevat Google for Education toegankelijkheidsfuncties waarmee elke leerling het beste uit zichzelf kan halen.


blueprint
Materialen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

blueprint-zoom
Social Media

 

 

 

 

 

 

folder-invoices
Scholing

 

 

 

 

 

 


 

ikenmedia.net_icon_500p